Chianti Classico DOCG

Chianti Classico DOCG

This product will be delivered to our warehouse soon. Leave your email address here and we'll be glad to inform you when it's available again.

€23.90 *

Prices incl. VAT

Delivery time approx 1-5 working days depending on your destination.

P Secure bonuspoints now
  • 61009
This wine comes from a selection of grapes from vineyards that are considered most suitable for... more
Product information "Chianti Classico DOCG"

This wine comes from a selection of grapes from vineyards that are considered most suitable for ageing in large 50hl barrels. Composed of 90% Sangiovese and 10% Canaiolo and Colorino, it is vinified in steel for about 18 days. Ageing lasts 12 months in 50 hl Slavonian oak casks. Finally, there is a final period of ageing of three months in bottle.

"Chianti Classico DOCG"
Region: Toscana
Certification: DOCG
Contains sulfites: Yes
Grape: Sangiovese
Manufacturer: Monsanto
Quantity: 0,75 ltr

Castello Monsanto

Aldo Bianchi, geboren in San Gimignano, verliet Toscane voor de Tweede Wereldoorlog om zijn fortuin te zoeken in Noord-Italië. In 1960, toen hij terugkeerde naar het gebied voor een bruiloft, werd hij betoverd door het uitzicht vanaf het terras van het kasteel van Monsanto: het hele Val d'Elsa met de onvergelijkbare achtergrond van de torens van San Gimignano. Een blikseminslag waardoor hij het pand in een paar maanden tijd heeft gekocht. Maar als Aldo door het landschap werd betoverd, werd zijn zoon Fabrizio onmiddellijk verliefd op de wijnen die hij in de kelder vond. Dankzij de passie van zijn grootmoeder voor wijn en zijn aangeboren ondernemersgeest is Fabrizio, samen met de onvermoeibare hulp van zijn vrouw Giuliana, begonnen met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en de renovatie van de vele boerderijen. ....... vanaf hier begint een ongelooflijk verhaal van liefde, passie en vreugde voor wijn en alles wat er omheen ligt.

Viewed