Chardonnay Fabrizio Bianchi 2015 IGT

Chardonnay Fabrizio Bianchi 2015 IGT

This product will be delivered to our warehouse soon. Leave your email address here and we'll be glad to inform you when it's available again.

€23.50 *

Prices incl. VAT

Delivery time approx 1-5 working days depending on your destination.

P Secure bonuspoints now
  • 61915
Born in 1980 from Fabrizio Bianchi's challenge to create a white wine of great character in an... more
Product information "Chardonnay Fabrizio Bianchi 2015 IGT"

Born in 1980 from Fabrizio Bianchi's challenge to create a white wine of great character in an area not particularly suited for them, this selection of Chardonnay from the Valdigallo vineyard, 3.50 hectares at an altitude of 260 meters above sea level with north-eastern exposure, is vinified half in French 5hl barrels and the other half in steel. It is aged for more than two years in the bottle before being sold. Its great ageing capacity allows it to enjoy its characteristics to the full after many years of harvesting.

"Chardonnay Fabrizio Bianchi 2015 IGT"
Region: Toscana
Certification: IGT
Contains sulfites: Yes
Grape: Chardonnay
Manufacturer: Monsanto
Quantity: 0,75 ltr
Year: 2015

Castello Monsanto

Aldo Bianchi, geboren in San Gimignano, verliet Toscane voor de Tweede Wereldoorlog om zijn fortuin te zoeken in Noord-Italië. In 1960, toen hij terugkeerde naar het gebied voor een bruiloft, werd hij betoverd door het uitzicht vanaf het terras van het kasteel van Monsanto: het hele Val d'Elsa met de onvergelijkbare achtergrond van de torens van San Gimignano. Een blikseminslag waardoor hij het pand in een paar maanden tijd heeft gekocht. Maar als Aldo door het landschap werd betoverd, werd zijn zoon Fabrizio onmiddellijk verliefd op de wijnen die hij in de kelder vond. Dankzij de passie van zijn grootmoeder voor wijn en zijn aangeboren ondernemersgeest is Fabrizio, samen met de onvermoeibare hulp van zijn vrouw Giuliana, begonnen met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en de renovatie van de vele boerderijen. ....... vanaf hier begint een ongelooflijk verhaal van liefde, passie en vreugde voor wijn en alles wat er omheen ligt.

Viewed