Nemo IGT di Toscana

Nemo IGT di Toscana

This product will be delivered to our warehouse soon. Leave your email address here and we'll be glad to inform you when it's available again.

€85.00 *

Prices incl. VAT

Delivery time approx 1-5 working days depending on your destination.

P Secure bonuspoints now
  • 61712
This wonderful wine comes from the “Il Mulino” vineyard at 260 meters a.s.l. implanted in 1976... more
Product information "Nemo IGT di Toscana"

This wonderful wine comes from the “Il Mulino” vineyard at 260 meters a.s.l. implanted in 1976 with Cabernet Sauvignon only. After vinification in steel, it ages for 18 months in oak barriques and for one more year in the bottle.

It is characterized by olfactory scents typical of the grape variety, reminiscent of dark cherries and herbaceous. Spicy and menthol perfumes are perceptible. In the mouth it is precious and fine, characterized by an excellent aromatic and gustatory structure as well as a good persistence.

Excellent paired with red meat dishes. Try it with scaloppine al Marsala.

"Nemo IGT di Toscana"
Region: Toscana
Certification: IGT
Contains sulfites: Yes
Grape: Cabernet Sauvignon
Manufacturer: Monsanto
Quantity: 0,75 ltr

Castello Monsanto

Aldo Bianchi, geboren in San Gimignano, verliet Toscane voor de Tweede Wereldoorlog om zijn fortuin te zoeken in Noord-Italië. In 1960, toen hij terugkeerde naar het gebied voor een bruiloft, werd hij betoverd door het uitzicht vanaf het terras van het kasteel van Monsanto: het hele Val d'Elsa met de onvergelijkbare achtergrond van de torens van San Gimignano. Een blikseminslag waardoor hij het pand in een paar maanden tijd heeft gekocht. Maar als Aldo door het landschap werd betoverd, werd zijn zoon Fabrizio onmiddellijk verliefd op de wijnen die hij in de kelder vond. Dankzij de passie van zijn grootmoeder voor wijn en zijn aangeboren ondernemersgeest is Fabrizio, samen met de onvermoeibare hulp van zijn vrouw Giuliana, begonnen met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en de renovatie van de vele boerderijen. ....... vanaf hier begint een ongelooflijk verhaal van liefde, passie en vreugde voor wijn en alles wat er omheen ligt.

Viewed