Chianti Classico Riserva Il Poggio DOCG

Chianti Classico Riserva Il Poggio DOCG

This product will be delivered to our warehouse soon. Leave your email address here and we'll be glad to inform you when it's available again.

€79.00 *

Prices incl. VAT

Delivery time approx 1-5 working days depending on your destination.

P Secure bonuspoints now
  • 61312
It comes from the vineyard "Il Poggio" (5.5 Ha, 310 meters above sea level) from which it took... more
Product information "Chianti Classico Riserva Il Poggio DOCG"

It comes from the vineyard "Il Poggio" (5.5 Ha, 310 meters above sea level) from which it took its name in 1962: it is the first Chianti Classico Cru. Composed of 90% Sangiovese and 7% Canaiolo and 3% Colorino, it ages for 20 months in French oak barrels. Today it represents the most prestigious product of the company, appreciated all over the world. It is produced only in the best vintages. Of this wine, the company, by choice, keeps in the cellar a large number of bottles as a permanent archive that can tell the story of the Castle of Monsanto.

"Chianti Classico Riserva Il Poggio DOCG"
Region: Toscana
Certification: DOCG
Contains sulfites: Yes
Grape: Sangiovese
Manufacturer: Monsanto
Quantity: 0,75 ltr

Castello Monsanto

Aldo Bianchi, geboren in San Gimignano, verliet Toscane voor de Tweede Wereldoorlog om zijn fortuin te zoeken in Noord-Italië. In 1960, toen hij terugkeerde naar het gebied voor een bruiloft, werd hij betoverd door het uitzicht vanaf het terras van het kasteel van Monsanto: het hele Val d'Elsa met de onvergelijkbare achtergrond van de torens van San Gimignano. Een blikseminslag waardoor hij het pand in een paar maanden tijd heeft gekocht. Maar als Aldo door het landschap werd betoverd, werd zijn zoon Fabrizio onmiddellijk verliefd op de wijnen die hij in de kelder vond. Dankzij de passie van zijn grootmoeder voor wijn en zijn aangeboren ondernemersgeest is Fabrizio, samen met de onvermoeibare hulp van zijn vrouw Giuliana, begonnen met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en de renovatie van de vele boerderijen. ....... vanaf hier begint een ongelooflijk verhaal van liefde, passie en vreugde voor wijn en alles wat er omheen ligt.

Viewed