Chianti Monrosso DOCG x 6 btls

Chianti Monrosso DOCG x 6 btls

This product will be delivered to our warehouse soon. Leave your email address here and we'll be glad to inform you when it's available again.

€13.86 * €14.90 * (7% Saved)

Prices incl. VAT

Delivery time approx 1-5 working days depending on your destination.

P Secure bonuspoints now
  • 61109-X6
Since 1962, the property of the Castle of Monsanto includes about 25 hectares of vineyards,... more
Product information "Chianti Monrosso DOCG x 6 btls"

Since 1962, the property of the Castle of Monsanto includes about 25 hectares of vineyards, adjacent to the rest of the land, which are located within the production area of Chianti Colli Senesi. It is here that the youngest and freshest wine of the company is produced: the Monrosso. Vinified in stainless steel with macerations of 12/15 days, it ages in Slavonian oak barrels for 12 months before sale.

"Chianti Monrosso DOCG x 6 btls"
Region: Toscana
Certification: DOCG
Contains sulfites: Yes
Grape: Merlot, Sangiovese
Manufacturer: Monsanto
Quantity: 6 X 0,75 ltr

Castello Monsanto

Aldo Bianchi, geboren in San Gimignano, verliet Toscane voor de Tweede Wereldoorlog om zijn fortuin te zoeken in Noord-Italië. In 1960, toen hij terugkeerde naar het gebied voor een bruiloft, werd hij betoverd door het uitzicht vanaf het terras van het kasteel van Monsanto: het hele Val d'Elsa met de onvergelijkbare achtergrond van de torens van San Gimignano. Een blikseminslag waardoor hij het pand in een paar maanden tijd heeft gekocht. Maar als Aldo door het landschap werd betoverd, werd zijn zoon Fabrizio onmiddellijk verliefd op de wijnen die hij in de kelder vond. Dankzij de passie van zijn grootmoeder voor wijn en zijn aangeboren ondernemersgeest is Fabrizio, samen met de onvermoeibare hulp van zijn vrouw Giuliana, begonnen met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en de renovatie van de vele boerderijen. ....... vanaf hier begint een ongelooflijk verhaal van liefde, passie en vreugde voor wijn en alles wat er omheen ligt.

Viewed